24 Nisan 2014

2011 ÖSYS LYS YGS Ek Yerleştirme PDF Yazdır e-Posta

izu_kayhan_erciyes

2011 LYS sınavı sonucunda kontenjansız Açıköğretim programları dışında hiçbir programa yerleştirilmeyen adaylar 2011 LYS Ek Yerleştirme döneminde ikinci bir şansa sahip olacaklar. 2011 LYS sınavı sonucunda kontenjanlı bir programa yerleştirilen adayların ise kayıt yaptırmamış olsalar bile ek yerleştirme döneminde tercih yapma hakkı bulunmuyor.
izu_bina
İzmir Üniversitesi 2011 LYS Ek Yerleştirme döneminde 2011 YGS/LYS sınavına girdiği halde Açıköğretim hariç herhangi bir yükseköğrenim programına yerleşmeyen adaylara pek çok farklı seçenek sunuyor.
DİL puanıyla tercihte bulunacak adaylar İzmir Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü tercih edebilecek. İngilizce Öğretmenliği bölümünün burssuz ve %50 kontenjanları var.
Adayların MF puan türüyle tercih edebileceği %50 burslu ve %25 burslu kontenjanlar da olacak.

2011 LYS Ek Yerleştirme

DİL puanıyla öğrenci alacak bölüm:

İngilizce Öğretmenliği

MF-1 puan türünde taban puanı sağlayan adaylar Matematik ve Bilgisayar Bilimleri bölümünde %50 burslu okuyabilecek.

MF-1 puanıyla öğrenci alacak bölüm:

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri

MF-4 puanıyla öğrenci alacak bölümler:

Mimarlık (İng.),

Bilgisayar Mühendisliği (İng.),

Elektronik ve Haberleşme Müh.(İng.),

Endüstri Mühendisliği(İng.),

Yazılım Mühendisliği(İng.)

MF-4 puan türüyle öğrenci alan Mühendislik Fakültesi'nde ise %50 burslu ve %25  burslu kontenjanlar da mevcut. Mühendislik Fakültesi'nde Bilgisayar Mühendisliği (İng.), Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği(İng.), Endüstri Mühendisliği(İng.), Yazılım Mühendisliği(İng.) bölümleri bulunuyor.
MF-4 puanına sahip adayların tercih edebileceği bir diğer bölüm ise yine İngilizce eğitim veren Mimarlık bölümü.
TM puan türüyle tercih edilebilecek bölümler arasında Fen Edebiyat Fakültesi'nde Psikoloji, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İşletme(İng.), Uluslararası İlişkiler(İng.), Uluslararası Ticaret ve Finansman(İng.) bölümleri bulunuyor.

TM-1 puanıyla öğrenci alacak bölümler:

İşletme(İng.),

Uluslararası Ticaret ve Finansman(İng.)

İzmir Üniversitesi 2011 LYS Ek Yerleştirme döneminde, LYS sınavına girmemiş öğrencilere de değişik seçenekler sunuyor. 4 yıllık Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümleri YGS-2 puanıyla ek yerleştirme döneminde öğrenci alacak. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü ise YGS puanı ve özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak. YGS puanına sahip öğrenciler 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı, Çocuk Gelişimi ile Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümlerini tercih edebilecek.

TM-2 puanıyla öğrenci alacak bölümler:

Uluslararası İlişkiler(İng.),

TM-3 puanıyla öğrenci alacak bölümler:

Psikoloji

2 yıllık bölümleri tercih etmek için ilgili puan türünde 140 puan almış olmak yeterli olacak. 4 yıllık bölümlerin bazılarını tercih etmek için açıklanacak taban puandan daha yüksek puan almak gerekirken, taban puanı oluşmayan bölümleri geçmek için ilgili puan türünde 180 puan barajını geçmek yeterli olacak.

YGS-2 puanıyla öğrenci alacak bölümler:

Hemşirelik,

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümüne başvurular İzmir Üniversitesi'ne yapılacak. Diğer bölümlerin yerleştirmeleri 2011 LYS Ek Yerleştirme döneminde ÖSYM tarafından yapılacak. 2011 LYS Ek Yerleştirme Duyurusunun Eylül ayının son haftası içinde yapılması bekleniyor. İzmir Üniversitesi 2011 LYS Ek Yerleştirme kontenjanları ve tercihte bulunmak için gerekli taban puanlar kılavuz yayınlanmadan önce, 21 Eylül 2011 günü, adayları bilgilendirmek amacıyla web sitemizden duyurulacak.

YGS puanıyla öğrenci alacak önlisans programları:

Bilgisayar Programcılığı,

Çocuk Gelişimi,

Turizm ve Otel İşletmeciliği

2010 yılında ÖSYM tarafından uygulanan ÖSYS Ek Yerleştirme Takvimi aşağıdaki gibiydi:
  • 2010 LYS Ek Yerleştirme Duyurusu: 28 Eylül 2010
  • 2010 LYS Ek Yerleştirme Tercihleri: 06 - 11 Ekim 2010
  • 2010 LYS Ek Yerleştirme Sonuçları'nın açıklanması: 15 Ekim 2010
  • 2010 LYS Ek Yerleştirme ile kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri: 18 -22 Ekim 2010 (Sonuçların açıklanmasından sonra 5 iş günü içinde.)
2011 yılı için tercih, sonuçların açıklanması ve kayıt işlemlerinin yaklaşık aynı günlerde yapılması bekleniyor. Kesin tarihler için ÖSYM tarafından 2011 LYS Ek Yerleştirme Kılavuzunun yayınlanması gerekiyor.