23 Ekim 2014

İZMİRSEM meslek kursları PDF Yazdır e-Posta

İŞKUR destekli meslek kurslarıyla pek çok kişiyi istihdama kazandıran İzmir Üniversitesi Migros ile yapılan anlaşma ile 200 kişinin umudu oldu.

Sürekli Eğitim Merkezi’nde verdiği İŞKUR destekli meslek kursları ile bugüne kadar pek çok kişinin istihdama katılmasını sağlayan İzmir Üniversitesi, Migros ile yaptığı anlaşma ile 200 kişinin daha umudu oldu.

izu_istanbulsem

Özellikle sağlık sektöründe verdiği İŞKUR destekli mesleki eğitim kursları ile pek çok işsize umut olan İzmir Üniversitesi, Migros ile yeni bir anlaşmaya imza attı. İzmir Üniversitesi İstanbul Sürekli Eğitim Merkezi (İSTANBULSEM) tarafından verilecek İŞKUR destekli kurslar ile eğitim alacak 200 kişi Perakende Satış Danışmanı olacak, kursa katılan ve başarılı olarak sertifika almaya kazananların yüzde 50’si Migros bünyesinde çalışmaya başlayacak. Kursiyerlerin günlük 15 TL’lik harcamaları ve kurs süresince kaza sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacak.

Teori İSTANBULSEM’den Pratik Migros’tan

Eğitimlerin 45 gün süreceğini belirten İSTANBULSEM Koordinatörü Zeynep Bakankuş, “Teori eğitimleri İSTANBULSEM binasında, uygulama eğitimleri ise Migros tarafından belirlenen uygulama mağazalarında yapılacak. Toplam 200 kişinin sınıf içi eğitimlerinin 2010 yılı sonuna kadar bitirilmesi, uygulama eğitimlerininse Şubat 2011’de tamamlanması planlandı” açıklamasında bulundu.

izu_istanbulsem_2 Kimler başvurabilir?

İŞKUR desteği ile düzenlenen kurslara, 18 yaşından büyük, en az lise mezunu, son iki yıl içinde İŞKUR kurslarından faydalanmamış, kurs süresince SGK veya Bağkur’dan adına prim yatmayan, işsiz kişiler başvurabilecek ve yapılacak ön mülakatı geçenler eğitime alınacak. Başvurular için gerekli bilgi www.izmir.edu.tr/istanbulsem, www.istanbulsem.com, İ Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresleri ile internet üzerinden veya 0 212 249 0 444 numaralı telefondan alınabilir.

Firmaya özel eğitim

Bakankuş, İSTANBULSEM olarak bugüne kadar sağlık ve perakende sektörüne yönelik eğitimler ile 300 kişiye eğitim verdiklerini ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin farklı firmalarda istihdam edildiğini dile getirdi. İŞKUR destekli projeler ile nitelikli eleman yetiştirmeye devam edeceklerini söyleyen Bakankuş, aynı zamanda firmaların çalışanları veya işe alacakları kişiler için özel eğitimlerin de İSTANBULSEM bünyesinde verildiğini hatırlattı.