18 Nisan 2014

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Özel Yetenek Sınavları yapılıyor PDF Yazdır e-Posta
izu_ic_mimarlik_yetenek_sinavlari_1 izu_ic_mimarlik_yetenek_sinavlari_3
izu_ic_mimarlik_yetenek_sinavlari_2

İç mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'ne ilk kez Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alacak İzmir Üniversitesi'nde ilk sınav yapıldı. Sınavlar 8 ve 15 Ağustos tarihlerinde tekrarlanacak.

Mimarlık Fakültesi'nin açılması ile fakülte sayısı 5'e, bölüm sayısı 20'ye yükselen İzmir Üniversitesi'nde Özel Yetenek Sınavı heyecanı yaşanıyor. 6 öğrencinin yüzde 100 burslu, 54 öğrencinin de ücretli olarak alınacağı İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nün ilk özel yetenek sınavına başvuru yoğun oldu. 3 amfide düzenlenen ilk sınava, 110'dan fazla üniversite adayı katıldı.

Kimler başvurabilir

8 ve 15 Ağustos'ta yeniden düzenlenecek sınavlar için liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri ile güzel sanat liselerinin el sanatları, el sanatları teknolojisi, el sanatları ve çiçek, dekoratif el sanatları, grafik, grafik sanatlar, grafik tasarım, müzik, nakış, resim, uygulamalı resim, sanat, sanat (müzik), sanat (resim), seramik, seramik sanatı, spor tasarım ve teknolojisi alanlarından mezun olan adayların 2011 YGS puan türlerinden birinden en az 140 puan; diğer lise ve alanlardan mezun olan adayların ise 2011 YGS puan türlerinden herhangi birinden en az 180 puan almaları gerekiyor.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Özel Yetenek Sınavı başvurusu hakkında detaylı bilgi için: