19 Eylül 2014

Sağlık Hukuku yüksek lisans programı başlıyor PDF Yazdır e-Posta

izu_saglik_hukuku_kamil_kumanlioglu-merdan_hekimoglu__2

izu_saglik_hukuku_kamil_kumanlioglu-merdan_hekimoglu__1

İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Hukuku yüksek lisans programı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenlerinin desteği ile hayata geçiyor.

İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenlerinin desteği ile hayata geçen Sağlık Hukuku Tezsiz Yüksek Lisans Programı, Türkiye'de önemli bir eğitim açığını kapatmaya hazırlanıyor. Açılacak program ile hukuk ve tıp alanında konuyla ilgili yetişmiş kişilerin sağlık hukuku alanında özel kuralları öğrenmeleri ve günlük hayata uygulama becerisini kazanmaları amaçlanıyor. Hukuk Fakültesi mezunları ve Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hemşirelik gibi sağlık bilimleri mezunu olup temel eğitim sonrası adayların kabul edileceği programın içeriği sağlık etiği, hasta hakları, sağlık hukuku çalışanlarının hukuki ve cezai sorumluluğu gibi özel alanları kapsayacak. Program kapsamında sertifika ve eğitim programlarının yanı sıra konu ile ilgili olarak sempozyum, konferans ve bilimsel toplantılar da düzenlenecek.

Akademisyenlerin vereceği destek protokolüne Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu ile imza atan İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu, açılan yüksek lisans programı ile önemli bir eğitim açığını karşılamış olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Programın multidisipliner bir içeriğe sahip olması nedeni ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ile işbirliklerinin büyük önem taşıdığını hatırlatan Prof. Dr. Hekimoğlu, "İşbirliğimizin farklı alanlarda yüksek lisans eğitimleri ile gelişeceğini tahmin ediyorum. Şu an imzaladığımız protokol yüksek lisans eğitiminin yanı sıra Sürekli Eğitim Merkezimiz aracılığı ile verdiğimiz sertifika programları için de çok önemli" diye konuştu.

Prof. Dr. Kumanlıoğlu ise her iki üniversitenin birbirini tamamladığı bu işbirliğine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kumanlıoğlu, "Gerek Hukuk Fakültesi gerekse de Tıp Fakültesi mezunlarının eğitim alacakları bu alanda eğitim, uzun yıllardır var olan bir ihtiyaçtı" dedi. Program ile ilgili detaylı bilgi www.izmir.edu.tr adresinde ilerleyen günlerde açıklanacak.