24 Nisan 2014

Görme engelli çocuklar için dört kabartma kitap PDF Yazdır e-Posta

izu_turgok_kabartma_kitap_tesekkur

TÜRGÖK'ün çalışmalarına her zaman destek olan İzmir Üniversitesi, merhum Gültekin Yazgan'ın Hayalden Gerçeğe Ödünç Kabartma Kitap Projesi'ne dört kitapla destek verdi. İzmir Üniversitesi'nin verdiği destek ile basılan "Benim Dünyalarım", "Bahar Masalları", "Bir Kedinin Anıları" ve "Halime Kaptan" adlı kabartma kitaplar, 7-14 yaş arası görme engelli ilköğretim çocukları arasında ödünç olarak paylaşılacak ve daha fazla çocuğun kabartma kitap okuması sağlanacak.

TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çiğdem Uygun, Genel Sekreter Şafak Özpoyraz ve Üye Elena Kaner, Ödünç Kabartma Kitap Projesi'ne destek verilmesi nedeni ile İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş'e teşekkür ziyaretinde bulundu. TÜRGÖK'ün yurtiçi ve yurtdışından 4 bin 400 üyesi bulunduğunu hatırlatan Çiğdem Uygun, İzmir Üniversitesi'nin desteği ile proje kapsamında basılı kabartma kitap sayısının 80'e ulaştığını söyledi. Prof. Dr. Erciyeş ise İzmir Üniversitesi'nin topluma hizmet misyonu çerçevesinde bu tip projelere destek vermeye devam edeceğini belirtti.