25 Ekim 2014

Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Töreni PDF Yazdır e-Posta

izu_tip_fakultesi_acilis_toreni_on_haberi

2012-2013 akademik yılında ilk kez eğitim verecek olan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde beyaz önlüklerini giyecekler.

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri 24 Eylül'de, Akademik Yıl Açılış Töreni'nde beyaz önlüklerini giyerek eğitime başlayacaklar. Hem Türk hem de yabancı uyruklu öğrencilerin kutsal mesleklerine ilk adımı atacakları Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenecek tören, Dekan Prof. Dr. Eyüp Hazan, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata'nın konuşmaları ile başlayacak.
Prof. Dr. Sait Eğrilmez'in "Türkülerde Hekimlik" başlıklı müzikal konferansı ile devam edecek törende ilk dersi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Recai Ünal verecek. İlk dersin konusu "Tarihteki İlginç Hasta ve Hastalıklar" olacak.
İzmir Üniversitesi akademisyenleri ve ailelerinin huzurunda meslek hayatları boyunca onurla taşıyacakları önlüklerini Beyaz Önlük Giydirme Töreni'nde ilk kez giyecek olan öğrenciler, fakülte andını okuyarak yeni hayatlarına ilk adımlarını atacaklar.